Παρεμβάσεις για τη μετακίνηση στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Από την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος¨, η μετακίνηση του προσωπικού από και προς την εργασία τους ήταν προβληματική.

Ειδικά το θέμα των ΜΜΜ (Λεωφορεία, Προαστιακός, Μετρό) βρισκόταν σε μία συνεχή ανακατάταξη.

Δυστυχώς δεν προεβλέπετο καμία διαφοροποίηση των κομίστρων που καταβάλλει το προσωπικό σε σχέση με τους επιβάτες, με αποτέλεσμα τα κόμιστρα να διαμορφώνονται δυσανάλογα για τους εργαζόμενους στο Αεροδρόμιο σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του λεκανοπεδίου.

Το αίτημα να ισχύουν οι μηνιαίες κάρτες των ΜΜΜ που προορίζονται για χρήση εντός της Αθήνας και στο Αεροδρόμιο για το προσωπικό, το θέμα άργησε πάρα πολύ να διευθετηθεί.

Έγιναν επιστολές, συναντήσεις, μέχρι και επερωτήσεις στη Βουλή από Βουλευτές χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Τελικά, τον Μάρτη του 2011 καταφέραμε να πείσουμε το Υπουργείο Μεταφορών και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο και σήμερα η μηνιαία κάρτα για χρήση μέσων του ΟΑΣΑ ισχύει για πρώτη φορά και για την πρόσβαση του προσωπικού στο Αεροδρόμιο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η ρύθμιση αυτή δεν ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα μόνο των εργαζομένων που εκπροσωπούνται από την Ομοσπονδία μας , όσο και όλων των εργαζομένων του Αεροδρομίου.

Συνημμένη η σχετική απόφαση:

Απόφαση ΟΑΣΑ για κάρτες ΜΜΜ

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Μεταφορικό. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.