Καταγραφή συναντήσεων OPAM με Κόμματα.

Η ΟΠΑΜ επικοινώνησε με τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής και ζήτησε συναντήσεις μαζί τους, προκειμένου να τους γνωστοποιήσει τις δραστηριότητες, την προσφορά και τα προβλήματα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν καταγράψαμε καμία απολύτως αντίδραση παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις. Σημειώνουμε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, οι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν στενή συνεργασία με πολλά άλλα σωματεία, ειδικά του ευρύτερου δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ.

Από τη Νέα Δημοκρατία, τόσο ο υπ. Τομέα Εργασίας όσο και άλλοι βουλευτές επίσης επέδειξαν αδιαφορία.

Ο υπ. Τομέα Μεταφορών μας κάλεσε να παραβρεθούμε κι εμείς σε συνάντηση που είχε ήδη προγραμματιστεί με τη ΔΑΚΕ της ΥΠΑ, κυρίως με θέμα την εφεδρεία και το μισθολόγιο του Δημοσίου που απασχολεί τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ.
Όταν διευκρινίσαμε ότι η παρουσία μας σε τέτοια συνάντηση δεν προσφέρεται για πρώτη συνάντηση γνωριμίας με μία Ομοσπονδία του ιδιωτικού τομέα και ζητήσαμε άλλη συνάντηση, δεν ξαναεπικοινώνησαν μαζί μας.

Στο ΛΑΟΣ, υπήρξε άμεση ανταπόκριση και κανονίστηκε ραντεβού με τον βουλευτή Β’ Αθήνας, κο Πλεύρη.

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι το ΛΑΟΣ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των εργαζομένων, και ειδικά των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφέρθηκε στη φοροδιαφυγή σαν μία από τις βασικότερες αιτίες της κοινωνικής αδικίας που βλάπτει σταθερά τα εύκολα υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους.

Χαρακτήρισε υπερβολικές τις επιβαρύνσεις που μας επιβάλλονται μέσω της φορολογίας, και δήλωσε ότι θα μας στηρίξει με άμεσες παρεμβάσεις στη Βουλή όπου παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία από οποιονδήποτε εργοδότη.

Επίσης άμεση ανταπόκριση βρήκαμε στη Δημοκρατική Αριστερά, όπου συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρό της κο Κουβέλη.

Ο κος Κουβέλης άκουσε με ενδιαφέρον τα θέματά μας και συμφώνησε μαζί μας να έχουμε μια πιο στενή επαφή, προκειμένου η Δημοκρατική Αριστερά να μπορεί αφενός μας να τοποθετείται επί των θεμάτων που μας επηρεάζουν άμεσα στη Βουλή, αφετέρου δε να παρεμβαίνει στους αρμόδιους φορείς όταν η ΟΠΑΜ χρειάζεται τη βοήθειά της.

Μας ξεκαθάρισε τη θέση του κόμματος, ότι ο Δημόσιος τομέας πρέπει οπωσδήποτε να συρρικνωθεί και ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να πιεστεί περαιτέρω, όντας η ατμομηχανή της οικονομίας.

Ο τρίτος πολιτικός χώρος που μας άνοιξε τις πόρτες του ήταν η Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Αυγενάκης ήταν ίσως και ο πλέον ενήμερος για τη δραστηριότητα της ΟΠΑΜ, κυρίως λόγω προσωπικών του επαφών με συναδέλφους μας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην ΟΠΑΜ, τονίζοντας ότι η πολιτική σκηνή του τόπου πρέπει να στρέψει την προσοχή της στα υγιή κύτταρα του συνδικαλισμού, ειδικά στους εκπρόσωπους του ιδιωτικού τομέα. Προτίθεται δε να λάβει άμεσα πρωτοβουλία για κάποια από τα θέματά μας.

Θεωρούν ότι για να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση, και ότι το Δημόσιο πρέπει να περιοριστεί άμεσα και να ενισχυθεί η παραγωγή.

Με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν καταφέραμε να συναντηθούμε, παρόλες τις προσπάθειές μας και τις σχετικές διαβεβαιώσεις που λάβαμε από στελέχη τους. Ίσως επικοινωνήσουν μαζί μας στο μέλλον, οπότε θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Δημοσιεύθηκε στην Διάφορα, Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.