Καταγγελία για μαζικές απολύσεις στην AEGEAN

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Σήμερα , 29-11-2011 , στις 13:00 και εντελώς αιφνιδιαστικά η Διοίκηση της Εταιρείας AEGEAN AIR κάλεσε τους 85 περίπου εργάτες επίγειας εξυπηρέτησης που διεκπεραιώνουν τις πτήσεις στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τους ενημέρωσε ότι παραχωρεί το έργο σε έναν υπεργολάβο , την εταιρεία  Goldair Handling.

Όπως μας τα μετέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου τους, τους είπαν ότι μεθαύριο την Πέμπτη θα βρίσκονται οι νέες συμβάσεις στη Θεσσαλονίκη, και όσοι  τις υπογράψουν πάνε στην Goldair, ενώ οι υπόλοιποι θα απολυθούν.

Φυσικά κανένας δεν έχει δει τις συμβάσεις και τους όρους τους, και είναι ανήθικο εν μέσω της κρίσης ανεργίας ειδικά στη Θεσσαλονίκη να εκβιάζουν εργάτες με αυτό τον τρόπο.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις τους, τα εργασιακά τους δικαιώματα, τους όρους εργασίας τους όπως αυτοί απορρέουν από την επιχειρησιακή τους σύμβαση κλπ.

Η Διοίκηση δεν ενημέρωσε ούτε το Σωματείο εργαζομένων της Aegean ούτε την Ομοσπονδία μας σχετικά, ώστε να υπάρξει διάλογος για εύρεση λύσης με ανθρώπινους όρους, παρόλο που χθες το βράδυ τους στείλαμε σχετική επιστολή επειδή είχαμε ακούσει ότι κάτι γίνεται.

Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη κινητοποιήσει τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα (βλ.  συνημμένο Δελτίο Τύπου του ΕΚΑ) όσο και τις πολιτικές  δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στο χώρο μας και περιμένουμε τη στήριξή τους.

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη.

 

Για τη Διοίκηση

ΔΤ 291111 AEGEAN AIRLINES ΕΚΑ

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις, Ειδήσεις, Καταγγελίες. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.