Πλήρωση θέσης Ιατρού ΙΚΑ στον ΔΑΑ

Από το τέλος του 2010, ο πρώην Ιατρός του ΙΚΑ που βρισκόταν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος συνταξιοδοτήθηκε , οπότε η θέση του έμεινε κενή.

Η Ομοσπονδία κινήθηκε άμεσα τόσο με επιστολές αλλά και προσωπικές παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, του ΙΚΑ αλλά και στην πολιτική τους ηγεσία.

Ζητήσαμε την άμεση εγκατάσταση νέου Ιατρού προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες της αεροπορικής κοινότητας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα αλλά η Ομοσπονδία επιμένει με συχνές κρούσεις και πίεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Συνημμένη μπορείτε να δείτε και τη σχετική επιστολή που στείλαμε.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

FEDERATION OF AIR TRANSPORTATION EMPLOYEES (Ο.Π.Α.M.)

 

Αριθ. Εξερχ.: 1849     Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2011

 

ΠΡΟΣ: ΙΚΑ – κο Ρ. Σπυρόπουλο Διοικητή ΙΚΑ

 

Αξιότιμε κ. Σπυρόπουλε,

 

Από την περίοδο της μεταφοράς του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από το Ελληνικό στα Σπάτα (2002), το ΙΚΑ, κατόπιν συνεργασίας και με την Ομοσπονδία μας είχε τοποθετήσει έναν (1) παθολόγο ιατρό στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για την κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων.

 

Ο παθολόγος που κάλυπτε τη θέση αυτή, πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε με αποτέλεσμα η θέση να παραμείνει κενή και το ιατρείο κλειστό.

 

Το αποτέλεσμα είναι ότι έπαυσαν να εξυπηρετούνται οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο για ζητήματα που αφορούν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες του ΙΚΑ όπως διαγνώσεις & συνταγογραφία, παραπεμπτικά εξετάσεων και νοσηλείας, αδειοδοτήσεις λόγω προβλήματος υγείας κτλ., όπου εξαιτίας των ειδικών ωραρίων και της χιλιομετρικής απόστασης του Αερολιμένα από τους τόπους κατοικίας του προσωπικού δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα για τους ασφαλισμένους.

 

Παρακαλούμε για τη συντομότερη αντικατάσταση του συνταξιοδοτηθέντος ιατρού με έτερο παθολόγο, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι εν μέσω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν κανένα περιθώριο να καταφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς για απλές υπηρεσίες, αλλά και δυσκολεύονται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του ΙΚΑ από τα κατά τόπους υποκαταστήματα στις ώρες λειτουργίας τους.

 

Με τιμή

Για τη Διοίκηση

 

Χρήστος Καραγιάννης – Πρόεδρος

Παναγιώτης Σαμαράς –  Γεν. Γραμματέας

Δημοσιεύθηκε στην Ασφαλιστικά, Δράσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.