Διευκρινίσεις σχετικά με τις εκπτώσεις κομίστρου Προαστιακού και ΟΑΣΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά και με την τελευταία απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσον αφορά στην παροχή ειδικών τιμολογιακών εκπτώσεων στους εργαζόμενους από τις 15 του Μάη, διευκρινίζουμε τα εξής προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1)      Η παράγραφος 2γ της απόφασης, ουσιαστικά σημαίνει ότι οι κάτοχοι κάρτας εργαζομένου του ΔΑΑ, μπορούν να κάνουν χρήση των μηνιαίων/ετησίων καρτών απεριορίστων διαδρομών που εκδίδει ο ΟΑΣΑ και ο Προαστιακός  και στους συρμούς του Προαστιακού μεταξύ Αεροδρομίου και ζώνης ΟΑΣΑ. Αυτή η ζώνη περιλαμβάνει το τμήμα Αεροδρόμιο – Πειραιά, και το τμήμα Αεροδρόμιο – Μαγούλα). Δεν απαιτείται να αποβιβαζόμαστε από τον Προαστιακό και να μετεπιβιβαζόμαστε κάπου στο ΜΕΤΡΟ.

2)      Το εκπτωτικό εισιτήριο των 4 Ευρώ με το οποίο ο κάθε συνάδελφος επιβιβάζεται στον Προαστιακό από το Αεροδρόμιο, ισχύει και για επιβίβασή του στα υπόλοιπα μέσα του ΟΑΣΑ, δηλαδή λεωφορεία, τρόλεϊ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ στο χρονικό διάστημα των 90 λεπτών.

3)      Η αναφορά της παραγράφου 1 της απόφασης στον «πιλοτικό χαρακτήρα» στις παροχές εκπτώσεων στους εργαζόμενους του Αεροδρομίου, είναι άμεση αναφορά στην αντίστοιχη παράγραφο της επιστολής της ΟΠΑΜ με ημερομηνία 4/1/2011 με την οποία διατυπώναμε εγγράφως το αίτημα των εργαζομένων για παροχή εκπτώσεων. Η συγκεκριμένη διατύπωση στην αρχική μας επιστολή προέκυψε μετά από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να ξεπεραστούν τυπικά εμπόδια και να εκτιμηθεί η ανταπόκριση των εργαζομένων στην προωθητική ενέργεια αυτή. Καλούμε όλη την αεροπορική κοινότητα να κάνει χρήση της ειδικής ρύθμισης που πετύχαμε και να χρησιμοποιήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έτσι ώστε η ρύθμιση να αποκτήσει τελικά μόνιμο και όχι πιλοτικό χαρακτήρα.

4)      Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ρύθμιση για την προμήθεια των μηνιαίων και ετησίων καρτών με χρήση πιστωτικής κάρτας, μόνο από το εκδοτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Αεροδρόμιο, έτσι ώστε σύντομα να διευκολυνθεί και η πληρωμή των κουπονιών για όσους θα τους ενδιέφερε αλλά δυσκολεύονται στην άμεση πληρωμή όλου του ποσού.

Αν τώρα στην αρχή της εφαρμογής των ρυθμίσεων αυτών παρατηρηθούν ασάφειες η έλλειψη ενημέρωσης  από τους αρμόδιους των ΜΜΜ, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ομοσπονδία για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προβλήματα κεντρικά.

 

Συνάδελφοι.

Όπως γνωρίζετε από την ενημέρωση που κατά καιρούς έκανε το εκτελεστικό του ΔΣ μας στους εκπροσώπους σας, αλλά και από τις κατά καιρούς ανακοινώσεις μας, η Ομοσπονδία πάλευε πολλά χρόνια για να πετύχει αυτές τις ρυθμίσεις στα κόμιστρα του ΟΑΣΑ και του Προαστιακού. Ειδικά κάποια μέλη του ΔΣ μας αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κόπο και τελικά απεδείχθη ότι μόνο με επιμονή, συγκροτημένη προσπάθεια, συνεργασία με όλους τους ενδιαφερομένους και διάλογο καταφέραμε να πετύχουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για όλη την Αεροπορική Κοινότητα του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Τη συνολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας σχετικά με τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από το προσωπικό του Αεροδρομίου.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε λάβει πολλές υποσχέσεις για μειώσεις κομίστρων, τόσο από πολιτικά πρόσωπα όσο και από τους επιχειρησιακά υπεύθυνους, χωρίς όμως τελικά να υλοποιηθεί τίποτε. Αισθανόμαστε λοιπόν ότι σήμερα αρμόζει να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τη Διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και προς τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών  που τελικά αντιμετώπισαν το αίτημά μας με την αρμόζουσα ευαισθησία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για τη Διοίκηση

Χρήστος Καραγιάννης – Πρόεδρος

Παναγιώτης Σαμαράς – Γεν. Γραμματέας

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Μεταφορικό. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.