Παρέμβαση στην Κυβέρνηση σχετικά με το αφορολόγητο των εσόδων από το μηχανισμό Συν-εργασία

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή ζητώντας από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες προκειμένου το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας που καταβάλλεται μέσω του μηχανισμού Συν-εργασία στους εργαζόμενους του κλάδου στα αεροδρόμια να είναι αφορολόγητο.

Δυστυχώς μέχρι τώρα η διατύπωση των σχετικών τροπολογιών καθιστά αφορολόγητο μόνο το ποσό που καταβάλλεται στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή και όχι στους συναδέλφους μας του ΑΙΑ, των handler και των αεροπορικών εταιρειών που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό Συν-εργασία.

Αν τυχόν τα ποσά αυτά φορολογηθούν, μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη θα περιμένει μεγάλο αριθμό εργαζομένων του κλάδου μας, σε όλα τα αεροδρόμια, όταν λάβουμε τα εκκαθαριστικά της εφορίας για το έτος 2020 αλλά και του χρόνου για τις καταβολές του έτους 2021.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποια αντίδραση από την Κυβέρνηση και ο καιρός για τις φορολογικές δηλώσεις φτάνει, οπότε τις επόμενες ημέρες θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Διάφορα, Δράσεις, Ειδήσεις, Νέα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.