Ρυθμίστηκε το θέμα των καρτών του ΟΑΣΑ!

Συνάδελφοι,

Στις 25/8/14, έφτασαν στην Ομοσπονδία πληροφορίες σχετικά με επικείμενη αύξηση κόστους περίπου 60% στις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ για την μετακίνηση των εργαζομένων από και προς το αεροδρόμιο. Συγκεκριμένα ενώ οι μηνιαίες κάρτες που κόστιζαν 45 ευρώ τώρα κοστίζουν 30 ευρώ, ειδικά για το αεροδρόμιο οι κάρτες θα κόστιζαν 70!

Μία τέτοια εξέλιξη προφανώς θα έθιγε όλους τους συναδέλφους τόσο του αεροπορικού έργου αλλά και όλους τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο γενικότερα.

Γι αυτό επικοινωνήσαμε άμεσα με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ και επιβεβαιώσαμε τις προγραμματισμένες αυξήσεις. Ευθύς ζητήσαμε συνάντηση τόσο με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΣΑ, όσο και με τα γραφεία των εμπλεκομένων υπουργείων Μεταφορών και Εργασίας. Παράλληλα καταγγείλαμε την εξέλιξη στην τοπική μας επιθεώρηση εργασίας και στο ΕΚΑ και εξασφαλίσαμε την υποστήριξη τους.

Σαν αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης μας, την Τρίτη 26/8/14 συναντηθήκαμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ κο Γρηγόρη Δημητριάδη, όπου σε μία μακρά σύσκεψη ενημερωθήκαμε για το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και εκθέσαμε τα επιχειρήματα μας τόσο στα παρόντα υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΣΑ αλλά και σε συμβούλους του κου Υπουργού.

Μετά από μία εποικοδομητική διαβούλευση, τελικά πετύχαμε την παράταση ισχύος της κάρτας των 45 ευρώ για το αεροδρόμιο, ενώ οι για πρώτη φορά θα ισχύει και μειωμένη κάρτα των 23 ευρώ για τους δικαιούχους (φοιτητές κλπ).

Εκτός αυτού έχουμε έρθει σε συμφωνία με τα επιχειρησιακά σωματεία και τις διοικήσεις των μεγαλύτερων εταιρειών στο αεροδρόμιο προκειμένου να συντονίσουμε περαιτέρω διάλογο με τον ΟΑΣΑ και τα εμπλεκόμενα υπουργεία για να βρεθεί η βέλτιστη λύση που να ικανοποιεί και τα Υπουργεία, και τους εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις.

Θα σας ενημερώσουμε όταν υπάρξει κάποια αλλαγή.

Για τη Διοίκηση

Δημοσιεύθηκε στην Μεταφορικό. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.