Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας εργαζομένων στις ΞΑΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και τρεις μήνες η διοίκηση της Ομοσπονδίας Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών ΟΠΑΜ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών (ΞΑΕ) που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για τον κλάδο.

Τα Σωματεία των εργαζομένων στις ΞΑΕ όρισαν ως κεντρικούς διαπραγματευτές τους Χ. Καραγιάννη και Π. Σαμαρά, με παρουσία φυσικά εκπροσώπων των επιμέρους σωματείων στις συναντήσεις.

Οι ΞΑΕ ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις ζητώντας από τους εργαζόμενους κι άλλη μείωση των βασικών μισθών, μείωση των επιδομάτων μεταφοράς, τροφής και επικινδυνότητας καθώς και περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας.

Η ομάδα διαπραγμάτευσης αντέδρασε άμεσα και απέρριψε τις προτάσεις των εργοδοτών στο σύνολο τους.

Τεκμηριώνοντας τα επιχειρήματα της ανέτρεψε την αρχική κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων.

Μετά από αρκετές συναντήσεις με την AOFA , τελικά ήρθαμε σε συμφωνία και υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για δύο έτη με ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των επιμέρους Σωματείων των εργαζομένων στις ΞΑΕ.

Αντίγραφο της ΣΣΕ που φαίνονται οι λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε από τα Σωματεία των Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών.

Περιληπτικά τα πιο βασικά σημεία είναι η αύξηση των επιδομάτων για το 2015 και το 2016, ο ορισμός της εορτής του Αγίου Πνεύματος ως αργία, η αύξηση του ελάχιστου μισθού ασφαλείας, η διαμόρφωση της ελάχιστης ανάπαυσης μεταξύ βαρδιών από τις οκτώ στις ένδεκα ώρες και η υποχρεωτική χορήγηση τετραήμερου ρεπό μέσα σε Σαββατοκύριακο μετά από το τέταρτο Σαββατοκύριακο συνεχούς εργασίας.

Φέτος δε χρειάστηκε να προσφύγουμε σε κινητοποιήσεις αφού με τους σωστούς χειρισμούς πείσαμε τους εργοδότες για το δίκαιο χαρακτήρα των αιτημάτων μας.

Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε την εγρήγορση που απαιτούν οι καιροί για την περιφρούρηση των κεκτημένων μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Για τη Διοίκηση

Δημοσιεύθηκε στην Νέα, Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.