Σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μισθωτών στις ξένες αεροπορικές εταιρείες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι την εβδομάδα που μας πέρασε, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας υπέγραψε τη νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξένων Αεροπορικών Εταιριών (ΕΞΑΕ) που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Χρήστος Καραγιάννης και ο Γ. Γραμματέας Παναγιώτης Σαμαράς, ενώ την ΕΞΑΕ ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος και η Γ. Γραμματέας Ευφροσύνη Κατσαρού.

Η νέα ΣΣΕ ισχύει για τρία χρόνια και βελτιώνει τους όρους εργασίας μας , τόσο όσον αφορά στα οικονομικά όσο και στα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης.

Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν σχεδόν τρεις μήνες και το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν το πλαίσιο ρεαλισμού πάνω στο οποίο εργαστήκαμε. Αναγνωρίστηκε η σημασία και ποιότητα της δουλειάς μας, αλλά η ευελιξία που παρέχουμε στους εργοδότες προκειμένου να στηρίξουν βασικούς πυλώνες της οικονομίας στη χώρα, τις αερομεταφορές και τον τουρισμό.

Επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά οι αγαστές σχέσεις μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και των εργοδοτών, και παρόλο που υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες και στιγμές έντασης στη διαπραγμάτευση, καταλήξαμε σε μία συμφωνία σημαντικά καλύτερη από την προηγούμενη.

Τις λεπτομέρειες επί των επιμέρους άρθρων της σύμβασης μπορείτε να τις πληροφορηθείτε από τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκει ο καθένας σας.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα σε σας και στις οικογένειες σας, ας προσπαθήσουμε όλοι να προσφέρουμε στους επιβάτες της επόμενης περιόδου μία ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.