Συνάντηση με την Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

Η ΟΠΑΜ, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει τα μέλη μας, είχε στείλει επιστολή  στην Υπουργό Εργασίας ζητώντας συνάντηση μαζί της για να συζητήσει το θέμα της κλαδικής σύμβασης μεταξύ Ομοσπονδίας και AOFA.

Τελικά από το Υπουργείο μας κάλεσαν σε συνάντηση με τη νέα Γ. Γραμματέα του Υπουργείο κα Α. Στρατινάκη, την οποία συναντήσαμε στις 8/4.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και στελέχη του Υπουργείο με τα οποία που είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν , κυρίως στα πλαίσια των τριμερών.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε τις απόψεις μας σχετικά με το θέμα της κλαδικής μας σε σχέση με όσα ακούγονται για ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις , καταστρατήγηση των κλαδικών κλπ., όπως και γενικότερα εργασιακά θέματα των αερομεταφορών.

Τα επιχειρήματά μας χαρακτηρίστηκαν ως λογικά από την ηγεσία του Υπουργείου, και μας διαβεβαίωσαν ότι σήμερα, η κλαδική μας σύμβαση δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η Γ. Γραμματέας μας ανέπτυξε την πολιτική του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία κλαδικές σαν τη δική μας αντιμετωπίζονται θετικά από το Υπουργείο, ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατίσχυση επιμέρους επιχειρησιακών συμβάσεων πάνω από την κλαδική.

Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, η άποψή της είναι ότι ακόμη και σε περίπτωση που επιμέρους εργοδότες προσπαθήσουν να πετύχουν ειδικές συμβάσεις, η ΟΠΑΜ θα είναι ο εταίρος των διαπραγματεύσεων και αν δε συμφωνήσουμε εμείς, δεν αλλάζει τίποτε.

Εξάλλου οποιαδήποτε προσπάθεια εργοδοτών να πετύχουν όρους κάτω από την κλαδική πρέπει να τεκμηριωθεί με τρόπο πειστικό προς τις ελέγχουσες αρχές του Υπουργείο, έτσι ώστε να υπάρξει θετική γνωμοδότηση, διαδικασία η οποία μετά και την παρέμβασή μας θα παρακολουθηθεί στενά από το Υπουργείο μέσω των αρμόδιων διευθυντών, οι οποίοι και εκλήθησαν στη συνάντηση και ενημερώθηκαν σχετικά επιτόπου.

Τα παραπάνω αξιολογούνται θετικά από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δε σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε.

Ίσα ίσα, εν μέσω της λυσσαλέας επίθεσης στα εργατικά κεκτημένα και στο υφιστάμενο κοινωνικό/εργασιακό καθεστώς που επιχειρείται από κέντρα συμφερόντων εντός και εκτός της χώρας, θα συνεχίσουμε τις επαφές με τους αρμόδιους για να αισθάνονται την πίεση και να έχουν κατά νου ότι μετά από πολλά χρόνια συγκαταβατικής προσέγγισης στα θέματα που μας αφορούν, δεν υπάρχουν περιθώρια για παραχωρήσεις και ότι αν πιεστούμε κι άλλο, η στάση μας θα είναι αγωνιστική, συγκροτημένη και ανυποχώρητη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για τη Διοίκηση της ΟΠΑΜ

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις, Ειδήσεις, Νέα, Συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.