Ανακοίνωση σχετικά με την απεργία της 11ης Μάη 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

4 ΜΑΗ 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας κάνουμε γνωστό ότι το Δ.Σ. της ΟΠΑΜ αποφάσισε ομόφωνα, στη χθεσινή συνεδρίασή του, να συμμετάσχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε για τις 11 Μαΐου 2011.

Η κυβέρνηση αντί να επιχειρήσει μια ουσιαστική συζήτηση για να βγάλει τη χώρα από αυτό το αδιέξοδο, επιμένει και προχωράει ακάθεκτη στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, στην αμφισβήτηση των συλλογικών συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, στην καταπάτηση και υποβάθμιση των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα να μας φορτώσει με νέα φορολογικά βάρη και να ποδοπατήσει τις ανάγκες μας και την αξιοπρέπειά μας.

Η κινητοποίηση της 11ης Μαΐου 2011 που έχει εξαγγείλει η Γ.Σ.Ε.Ε. μας δίνει για ακόμα μία φορά τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε:

  • Τη διαφύλαξη του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων του Ν. 1876/90.
  • Τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
  • Ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος στο χώρο μας. Υπεράσπιση βαρέων ανθυγιεινών.
  • Αύξηση και όχι μείωση των χρηματοδοτήσεων των φορέων της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούμε μαζικά για να μπει ένα τέλος σε κάθε αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Γι’ αυτό,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

Για τη Διοίκηση

Χρήστος Καραγιάννης – Πρόεδρος

Παναγιώτης Σαμαράς – Γεν. Γραμματέας


Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.